Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen


Mijn hond is na zijn behandeling altijd zo rustig, verdoofd u hem misschien?


Uw hond word in mijn trimsalon NOOIT OF TE NIMMER verdoofd tijdens zijn behandeling. Dit soort van behandeling vereist een gedegen opleiding die een trimmer niet heeft. Als uw hond na de behandeling volledig uitgeteld is, is dit omdat een trimbeurt vaak zeer vermoeiend is geweest voor hem. Uiteindelijk staat hij wel enkele uren rechtop op een tafel en is dit niet te onderschatten. Indien een hond toch verdoofd word (bijvoorbeeld bij zeer agressieve honden) is dit altijd in overleg met het baasje die daarvoor zelf de nodige stappen onderneemt (medicatie in samenspraak met een dierenarts).


Hoe lang duurt een trimbeurt?


De duur van een trimbeurt is afhankelijk van het ras, de grootte van de hond, de specifieke wensen van de eigenaar, de staat van de vacht en het gedrag van uw hond. Ik kan wel een "ongeveer" tijd geven maar prefereer het om u op te bellen indien de hond klaar is. Zeker met nieuwe klanten. Uiteindelijk moeten trimmer en hond de tijd krijgen om elkaar gewoon te worden en een vertrouwensband op te bouwen. Tot slot staat het welzijn van de hond centraal. Ik ben liever langer bezig aan uw hond zonder te moeten letten op de tijd waardoor uw hond zich op zijn gemak voelt en hij mooi is afgewerkt dan perse binnen x aantal tijd een x aantal honden te moeten afwerken waardoor de kwaliteit van mijn werk verloren gaat en de honden gestresseerd worden. Het is belangrijk dat zowel voor u als uw hond de komst naar het trimsalon altijd een leuke ervaring is.


Werkt u met een kooidroger?


Neen! Ieder trimsalon staat vrij de hond te drogen op zijn manier. Ik persoonlijk heb geen affiniteit in werken met een kooidroger en gebruik zelf een waterblazer en staande fohn. Hierdoor heb ik ook meer contact met de hond wat alleen maar de band tussen trimmer en hond ten goede kan komen.


Word mijn hond vastgebonden tijdens zijn behandeling?


Ja. Maar dit met riemen die speciaal zijn ontwikkeld voor hondentrimsalons en dit voor de veiligheid van de hond zelf. Sommige honden kennen namelijk geen angst of gevaar en zouden anders zo uit bad of van tafel durven springen met alle kwalijke gevolgen vandien. Sommige honden zijn dan weer extreem rustig of zo gewend aan hun vachtverzorging dat ze tijdens de behandeling gewoon op tafel gaan liggen. Dan laat ik de riempjes ook weer wat losser. Alles hangt af van het gedrag van uw hond, maar veiligheid staat voorop!


Kan mijn hond ook in de winter getrimd worden?


Een hond kan met een gerust hart tijdens de winter getrimd worden. We kunnen in overleg de haren wat langer laten dan in de zomer of u kan hem desgewenst even kort zetten maar hem dan een jasje aandoen.


Doet plukken pijn?


Nee hoor! Plukken wil zeggen dat ik de dode vacht die los in het haarzakje zit met de hand verwijder. Dode vacht verwijderen kan gewoon geen pijn doen.


Word mijn hond in een benche gezet na afloop van zijn behandeling?


Neen. Ik zorg er steeds voor dat er maar 1 hond tegelijk behandeld word. Na de behandeling als hij dus wacht op zijn baasje mag hij rustig rondlopen in het trimsalon. De voordeur zal steeds op slot worden gedraaid zodat deze niet onverwacht kan opengaan en er is een "sas" geïnstalleerd aan de voordeur waardoor de hond zelf met een open deur niet kan gaan lopen. Tot slot is ook mijn binnendeur steeds gesloten en extra beveiligd met een kinderhekje zodat hij gescheiden blijft van mijn eigen honden en niet via mijn andere deur de straat kan oplopen. Zoals reeds eerder gezegd primeert de veiligheid van uw hond.Afspraak maken


Akker 49, 2180 Ekeren          +32 3 345 10 29          Hondentrimsalon-bullseye@telenet.be