Puppy's

Puppygewenning


Als nieuwe, trotse eigenaar van een puppy zal je snel beseffen dat er tal van zaken zijn die je de pup dient aan te leren. Wandelen aan de leiband, zindelijkheidstraining, basiscommando’s,… 

maar ook vachtverzorging is één van deze zaken.


Begin daarom zo snel mogelijk met je pup te borstelen en dit op regelmatige basis. Zo leert je hond al snel om het borstelen en de diverse aanrakingen die daarmee gepaard gaan te accepteren. Dit heeft op lange termijn niet alleen maar voordelen voor u als eigenaar maar ook voor de trimmer, dierenarts en ook voor de hond zelf. Zo zal een onderzoek of trimbeurt later zonder stress kunnen verlopen.


Als je begint met de borstelbeurten laat je dan vooral niet te snel omkopen door je pup met zijn gejammer of gebijt in de borstel. Borstelen doet GEEN pijn. Maar net zoals kleine kinderen weten ze heel snel hoe ze je rond de vinger moeten draaien om toch maar aan dat “vervelende klusje” te kunnen ontsnappen.

Geef altijd een goede beloning achteraf en voor u het weet is het voor je hond de normaalste zaak van de wereld.

 

Maar niet enkel het leren accepteren van een borstel is van groot belang, ook de eerste kennismaking met een trimsalon tijdens de socialisatieperiode van uw pup is belangrijk. Deze ervaring moet net zoals alle andere ervaringen in zijn jonge leven positief zijn.


Daarom bent u vanaf de leeftijd van 8 weken tot 6 maanden (op vertoon van het hondenpaspoort) welkom met uw pup in het trimsalon voor een GRATIS puppygewenning.

 

Wat gebeurd er tijdens deze puppygewenning?

We laten de pup even rondsnuffelen in het salon om zijn eerste indrukken op te doen. Nadien zetten we hem op tafel en borstelen we hem goed uit. Indien nodig knippen we de nageltjes en reinigen we de oortjes.

We laten hem ook al eens gewoon worden aan het geluid van een tondeuse of haardroger. En uiteraard word hij flink beloond achteraf!

 

Verder geef ik u tal van tips mee in verband met de vachtonderhoud van uw hond.

 

!!! Deze puppygewenning is gratis maar een afspraak is wel vereist aangezien we er een half uurtje tot drie kwartier voor uitrekken !!!


Puppygewenning is gratis van 8 weken tot 6 maanden op vertoning van het hondenpaspoort en zodra hij/zij met alle vaccinaties in orde is.


Dit is zeer belangrijk voor een positieve associatie met het trimsalon. Laat het dus zeker niet na zo snel mogelijk uw pup kennis te laten maken met de trimster en zijn broodnodige vachtverzorging.